Beregeningspomp

Bij het beregenen van uw tuin - en dan doelen we niet op leidingwater - hebt u een beregeningspomp nodig. Deze zorgt ervoor dat het water opgepompt wordt en de leidingen ingestuwd wordt om daar via sproeiers over de tuin verdeeld te worden.

Voor het beregenen van uw tuin onderscheiden we drie verschillende beregeningspompen:

Voordat de beregeningspomp geplaatst wordt, hebben wij al berekend welke capaciteit er minimaal nodig is. Om ervoor te zorgen dat de installatie goed werkt en ook in de toekomst voldoende water blijft sproeien, installeren wij een pomp die zorgt voor een overcapaciteit. Doordat er na verloop van tijd slijtage in de pomp zal optreden, gaat deze overcapaciteit in de loop der jaren verloren. Door bij de aanleg hier rekening mee te houden, behoudt u ook in de toekomst voldoende capaciteit voor uw tuinberegening.

visit page see moreBeregeningspomp
Beregeningspomp
Beregeningspomp
Beregeningspomp
Beregeningspomp

Dompelpomp

Dit type pomp is geschikt voor het gebruik van oppervlaktewater of water uit een bassin. De pomp wordt in het water gehangen en pompt het water weg, zolang de pomp zich volledig onder het wateroppervlak bevindt. Dompelpompen kunnen grote schade oplopen wanneer deze droog lopen. Er dient dus altijd voor gezorgd te worden dat deze volledig onder water blijft staan.

Ondergrondse pomp

Een ondergrondse pomp wordt direct na het boren van een waterput in de grond geplaatst. Deze pomp, die onder de grond wordt geplaatst, wordt ook wel een bronpomp genoemd. Wanneer het grondwater zich op grote diepte bevindt, ontkomt u er niet aan om deze pomp te plaatsen om ervoor te zorgen dat het water wordt aangezogen. Doordat de pomp zich in de grond bevindt, hebt u geen last van geluid. Nadeel is dat de pomp een kortere levensduur heeft. Zanddeeltjes die aan worden gezogen zorgen voor slijtage aan de onderdelen.

Bovengrondse pomp

Wanneer de geslagen waterput zich op een diepte van 7 tot 9 meter bevindt, kunnen wij een bovengrondse pomp plaatsen. Dit is de meest eenvoudige optie. Bovendien is de pomp dan eenvoudig bereikbaar voor bijvoorbeeld onderhoud en reparaties. Tijdens vorstperioden dient deze beregeningspomp afgetapt te zijn en vorstvrij bewaard te worden.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening leggen Geel

Bosmans


5

"Vakwerk van Gras en Groen Beregening"

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Tuinberegening - De voordelen

Voor de verwezenlijking van een mooie groene tuin is water noodzakelijk. Met het wisselende weertype in Nederland bent u daar niet altijd van verzekerd.

Lees verder
Overzicht

Belangrijkste kenmerken voor uw beregeningspomp

Bij de aanschaf van een beregeningspomp is het belangrijk dat u op een aantal punten let. Uiteraard letten wijzelf hier ook op, op het moment dat wij de installatie bij u aanleggen. Een aantal punten dat wij meenemen in de keuze voor het juiste type beregeningspomp is:


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Is het leggen van kunstgras slechts een onderdeel van wat er in uw tuin moet gebeuren, Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

  • Adres van Gras en Groen Tuinberegening Uitbreidingstraat 66, 2600 (Berchem)
    Antwerpen

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen