Beregeningssysteem

Beregeningssysteem

Geplaatst door: Gras & Groen
Geplaatst op: 09-01-2015

Het beregenen van de tuin en de tuinplanten is elk jaar een terugkerende noodzaak. Het vergt veel tijd om de tuin te besproeien. Een beregeningssysteem is dan ook een uitkomst om de tuin in goede conditie te houden en het bespaart u tijd.

Wat is een beregeningssysteem

Een beregeningssysteem is een systeem dat uit een aantal sproeiers bestaat die zijn aangesloten op een waterleidingnet. Omdat het uit een aantal sproeiers bestaat wordt het ook wel een sproei-installatie genoemd. Het water dient zo goed mogelijk over het te irrigeren oppervlak worden verspreidt. Daarom kunnen er verschillende sproeiers worden gebruikt die elk hun specifieke kenmerken hebben.

Er zijn verschillende waterbronnen waarop het beregeningssysteem kan worden aangesloten. Zoals:

Welke waterbron het meest geschikt is hangt af van het te besproeien oppervlakte en het gemak waarmee het water opgepompt kan worden.

Waarvoor dient een beregeningssysteem

Tijdens droge perioden hebben planten en gazon op tijd water nodig. Door een beregeningssysteem op maat te laten maken profiteren het gazon en de planten optimaal van de juiste hoeveelheid water. Een beregeningssysteem wordt dus aangelegd om te voorzien in de waterbehoefte. Een beregeningsinstallatie is niet alleen voor de tuin, maar kan ook voor de volgende doeleinden worden gebruikt:

Waar moet een beregeningssysteem aan voldoen

Er zijn een aantal kenmerken waaraan een beregeningssysteem moet voldoen. Hieronder leest u welke kenmerken noodzakelijk zijn.

Voordelen van een beregeningssysteem

Het is een tijdrovende klus om uw tuin het gehele jaar van voldoende water te voorzien. Vooral bij een grote oppervlakte en veel planten is het water geven een tijdrovende klus. Daarnaast wordt het water bij handmatig water geven niet altijd even goed verdeeld. Zo krijgt de ene plant misschien teveel water, terwijl een andere plant helemaal geen water krijgt. Tuinberegening die op maat wordt gemaakt wordt precies afgestemd op de grootte van de tuin zodat geen plekje wordt overgeslagen. Hieronder leest u de voordelen:

Lees ook:

Tuinberegening - De voordelen

Tuinberegening - De voordelen

23-04-2015

Voor de verwezenlijking van een mooie groene tuin is water noodzakelijk. Met het wisselende weertype in Nederland bent u daar niet altijd van verzekerd.

Lees verder
Tuinberegening aanleggen

Tuinberegening aanleggen

01-04-2015

Voor uw tuin is niets belangrijker dan de voorziening van water. Zonder water geen tuin, dat kunnen we wel stellen. Maar hoe werkt een tuinberegeningssysteem eigenlijk en hoe schakel je het in?

Lees verder
Tuinberegening

Tuinberegening

13-03-2015

Met de wisselende weersomstandigheden in Nederland is het lastig inspelen op die veranderingen. In welke mate moet ik mijn tuin beregenen en in hoeverre dien ik dit aan te passen als het regent?

Lees verder

Contactinformatie

  • Adres van Gras en Groen Tuinberegening Uitbreidingstraat 66, 2600 (Berchem)
    Antwerpen

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen