Tuinberegening aanleggen

Tuinberegening aanleggen

Geplaatst door: Gras & Groen
Geplaatst op: 01-04-2015
Laatst aangepast op: 06-01-2016

Voor uw tuin is niets belangrijker dan de voorziening van water. Zonder water geen tuin, dat kunnen we wel stellen. Maar hoe werkt een tuinberegeningssysteem eigenlijk en hoe schakel je het in? Het is eenvoudiger dan u denkt. Met als gevolg dat u het gehele jaar door kunt genieten van een mooie groene tuin.

Het aanleggen van een tuinberegeningsinstallatie lijkt misschien een enorme klus. Voor de experts van Gras en Groen Tuinberegening is het een klus die we wekelijks uitvoeren. Op een efficiënte en ervaren wijze wordt uw tuinberegening geplaatst en kunt u genieten van alle voordelen die het u te bieden heeft. In dit nieuwsartikel bespreken we de volgende onderwerpen:

Doel tuinberegening

Het doel van tuinberegening lijkt me duidelijk. Niets is mooier dan het hele jaar genieten van een tuin die in optima forma verkeert. Met een tuinberegeningsinstallatie is het mogelijk om zeer eenvoudig in te spelen op de weersomstandigheden. En dat is in Nederland een prettig gegeven. Het weer in ons kikkerlandje is dusdanig wisselvallig, dat de hulp van een tuinberegeningsinstallatie zeer gewenst is.

Een mooi voordeel van tuinberegeningssysteem is het realiseren van tijdsbesparing. Het handmatig beregenen van uw tuin kan u namelijk zeer veel tijd kosten, al is dat natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw tuin. In het kort vermelden we hieronder de voordelen waarvan u kunt genieten na de aanleg van een tuinberegeningsinstallatie:

Werkwijze tuinberegening

Om de tuinberegening zo functioneel mogelijk te laten zijn, is een gedegen stappenplan essentieel. Het eerste deel behelst het in kaart brengen van de wensen van de klant. Daaraan gekoppeld kunnen direct de mogelijkheden worden besproken die de betreffende tuin biedt. Veel is mogelijk, maar in sommige gevallen zijn niet alle tuinen geschikt om alle mogelijke opties uit te voeren.

Pas als de wensen en mogelijkheden op elkaar zijn afgestemd, kan het tuinberegeningsplan concreet worden gemaakt. In dit plan moeten de hoveniers van Gras en Groen Tuinberegening ervoor zorgen dat alle voordelen die een tuinberegening biedt ten volle worden benut. Wat zijn de zaken waaraan u moet denken alvorens u de opdracht geeft de installatie te plaatsen.

Inschakelen tuinberegening

De tuinberegeningsinstallatie is gelegd! In de volgende fase gaan we kijken hoe we de tuinberegening kunnen installeren. Het is tenslotte de bedoeling dat het systeem op gezette tijden en gedurende een bepaalde periode automatisch zijn werk doet, ook als er niemand thuis is. Drie zaken zijn hierin belangrijk:

Vaste tijden van sproeien

De ochtend is een geschikt moment om het sproeien te starten. Het is echter nog beter om ‘s avonds de tuinberegening haar werk te laten doen. 's Avonds is er namelijk geen risico op verbranding en heeft de bodem de hele nacht de tijd om het water ongestoord te laten intrekken. Tevens is er 's avonds geen waterverlies vanwege verdamping. Dat wil zeggen dat het gras en de planten de zorgvuldig afgestelde hoeveelheid water krijgen.

Hoe vaak sproeien?

We willen natuurlijk graag dat de planten goed wortelen. Dat gebeurt alleen als u niet te vaak sproeit. Geadviseerd wordt tweemaal per week te sproeien en dan een behoorlijke hoeveelheid. Bij extreme hitte in de zomer hoeft u vanwege het volautomatische tuinberegeningssysteem de tijdspanne niet opnieuw te bepalen. Een beregeningssensor zorgt ervoor dat steeds de juiste hoeveelheid water wordt gesproeid.

Hoeveelheid water

Hierboven hadden we reeds gemeld dat bij elke sproeibeurt een behoorlijke hoeveelheid water gewenst is. Liever twee keer per week veel water, dan vijf keer per week een beetje. De keuze voor de hoeveelheid water is afhankelijk van:

Bent u benieuwd naar de werking van een tuinberegeningsinstallatie? Kom dan eens een kijkje nemen in de nieuwe showtuin van Gras en Groen Tuinberegening. Daar hebben wij een beregeningssysteem ingepast, zodat u eenvoudig kunt zien hoe het in zijn werk gaat.

Lees ook:

Tuinberegening - De voordelen

Tuinberegening - De voordelen

23-04-2015

Voor de verwezenlijking van een mooie groene tuin is water noodzakelijk. Met het wisselende weertype in Nederland bent u daar niet altijd van verzekerd.

Lees verder
Tuinberegening

Tuinberegening

13-03-2015

Met de wisselende weersomstandigheden in Nederland is het lastig inspelen op die veranderingen. In welke mate moet ik mijn tuin beregenen en in hoeverre dien ik dit aan te passen als het regent?

Lees verder
Beregeningssysteem

Beregeningssysteem

09-01-2015

Wat is een beregeningssysteem, waarvoor dient een beregeningssysteem, waar moet een beregeningssysteem aan voldoen en wat zijn de voordelen ervan.

Lees verder

Contactinformatie

  • Adres van Gras en Groen Tuinberegening Uitbreidingstraat 66, 2600 (Berchem)
    Antwerpen

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen