Waterput boren

Bij een waterput gaan de gedachten snel uit naar een rond, opgemetseld muurtje met een overkapping en een touw met een emmer. Dit is echter niet de waterput die Gras en Groen Tuinberegening aanlegt. Met een waterput wordt een geboord of geslagen gat bedoeld dat zorgt voor een aansluiting op het grondwater. Op een grote diepte is schoon grondwater te vinden wat bruikbaar is voor het beregenen van de tuin. Met een waterput krijgt u dus uw eigen watervoorziening.

Voordelen van een eigen waterput laten borenWaterput
Waterput
Waterput
Waterput
Waterput

Wanneer een waterput boren?

Wanneer wordt het rendabel om een eigen waterput te boren? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Om de kosten van het slaan van een waterput en de beregeningspomp terug te verdienen wordt normaal gesproken uitgegaan van een minimaal benodigd oppervlak van 600m². Er kunnen echter redenen zijn om ook bij een kleiner oppervlak over te schakelen naar grondwater.

Hoe wordt een waterput gevormd?

Een waterput kan met behulp van water worden geboord of geslagen. Onder zeer hoge druk wordt water de grond in gespoten. De puls waar het water onder hoge druk uit komt, graaft zichzelf steeds dieper de grond in. Onze medewerkers weten vaak op welke diepte een goede laag zit voor het water. Wanneer deze diepte is bereikt, wordt de puls uit de grond getrokken en wordt er een grote koker in het geslagen gat geplaatst. De koker wordt vervolgens voor een deel met grind gevuld, waarna de aansluiting met het grondwater is gemaakt.

Waterput in gebruik nemen

Vrijwel direct nadat de waterput is geslagen kan deze in gebruik worden genomen. Er wordt altijd een snelle controle uitgevoerd om na te gaan of er schoon grondwater naar boven komt. Schoon grondwater is vrijwel geurloos, wanneer het water veel ijzer bevat kun je dit ruiken en proeven. Zodra de beregeningspomp in het grondwater hangt, kan er water worden aangezogen. Als het aanzuigen van het grondwater eenmaal op gang komt, kan de tuin beregend worden.Algemene actie Gras en Groen Tuinberegening

Referenties

Tuinberegening leggen Kasterlee

Mattias Hoffman


5

"Fijn dat zij waar konden maken dat het grondwater uit een niet ijzer bevattende diepte komt."

Lees verder
Overzicht

Nieuwsberichten

Tuinberegening - De voordelen

Voor de verwezenlijking van een mooie groene tuin is water noodzakelijk. Met het wisselende weertype in Nederland bent u daar niet altijd van verzekerd.

Lees verder
Overzicht

Wilt u ook uw eigen waterput?

Gras en Groen Tuinberegening kan uw volledige tuinberegening aanleggen, maar ook een onderdeel daarvan. Het slaan van een waterput is één van de onderdelen die los verzorgd kunnen worden. Vraag een vrijblijvende offerte aan op onze website. U ontvangt dan binnen 24 uur een passende offerte voor de werkzaamheden die bij u uitgevoerd dienen te worden.


waterbron

Geschikt voor elke waterbron

werkzaamheden

Alle werkzaamheden onder één dak

garantie

100% tevredenheids- garantie

Gras en Groen

Wilt u degene zijn bij wie het gras altijd groener is? Gras en Groen Graszoden komt vanaf € 5,50 per m² bij u graszoden leggen. Dankzij onze premium graszoden heeft u een nieuw gazon binnen één dag!

Lees meer
Gras en Groen

Gras en Groen Hoveniers verzorgd de complete aanleg van uw tuin. Is het leggen van kunstgras slechts een onderdeel van wat er in uw tuin moet gebeuren, Gras en Groen maakt een eigentijds en origineel tuinontwerp geheel naar uw wensen.

Lees meer
Gras en Groen

Wilt u het gemak van nooit meer maaien? Robomow is het toonaangevende merk robotmaaiers. Gras en Groen Robotmaaiers verkoopt en installeert alle verschillende modellen robotmaaiers van Robomow. 

Lees meer

Contactinformatie

  • Adres van Gras en Groen Tuinberegening Uitbreidingstraat 66, 2600 (Berchem)
    Antwerpen

Vertel het verder

Vrijblijvend een offerte aanvragen